LEGENDA

A Fehér Bölény legendája

A Fehér Bölény egy indián legenda központi figurája: réges-régen egyszer egy szent asszony jelent meg az indián törzsnek és egy pipát nyújtott át nekik, mint az ember és a természet misztikus összhangjának szimbólumát.

Amikor az asszony megmutatta az indiánoknak a pipa használatát, egyszer csak eltűnt egy fehér bölény képében.

Máig, amikor az indiánok fehér bölényt látnak születni - ami rendkívűl ritka - , egy jobb világ kezdete jelének tekintik.


Bölény - kultusz

Amerikában és világszerte

Az amerikai bölény azon túl, hogy az észak - amerikai kontinens legnagyobb szárazföldi emlőse, kultikus szereppel is bír. A fenséges állatot Amerikában nem csak a Fehér Bölény indián legendája övezi évszázadok óta, de egyben az erő és a védelem egyetemes szimbóluma is. Ennek köszönhetően számtalan helyen jelenik meg Amerikában és azon túlnőve immáron világszerte a kulturális, a gazdasági vagy a sportéletben. Az amerikai bölény többek közt sportcsapatok, középiskolák és egyetemek, amerikai tagállami zászló, repülőtér, szórakozóhelyek és fesztiválkomplexumok, éttermek, cipőmárka, újságok, játékok, és a Buffalo Energy Drinks névadója, címer- vagy kabalaállata, logója.Buffalo Energy Drink Hungary